Winnaars NK Pannenkoeken Eten 2017 bekend

Raymond Koch voor de derde keer op rij de sterkste

Op zaterdag 16 december vond bij restaurant De Lichtmis in Zwolle de derde editie van het Nederlands Kampioenschap Pannenkoeken Eten plaats. In drie leeftijdscategorieën gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan. De regels zijn simpel; wie in 15 minuten de meeste pannenkoeken wist te eten werd de nieuwe Nederlands Kampioen.

Bij de volwassenen, de koningsklasse, wist Raymond Koch voor de derde keer op rij de meeste pannenkoeken te eten. Hij bleek door bijna 5 pannenkoeken te eten onverslaanbaar voor de overige deelnemers. Door het prolongeren van zijn titel won hij niet alleen een jaar lang gratis pannenkoeken eten bij De Lichtmis; ook de wisselbokaal blijft definitief bij de Zwollenaar in de prijzenkast.

Nieuw talent aan de start

De kinderpannenkoeken waren niet aan te slepen in de categorie 10 tot en met 13 jaar. Maar Lotte Bakker stak met het eten van bijna 18 pannenkoeken met kop en schouders boven de anderen uit. Hiermee maakte zij een fantastisch debuut op het NK.

Lottes broer Joey Luiting werd in de categorie 14 tot en met 17 jaar voor de tweede keer achter elkaar Nederlands Kampioen. Met 9 pannenkoeken bleek hij onverslaanbaar voor de rest van het deelnemersveld. Het lijkt hiermee bewezen dat goede eetlust in de familie zit!

Ook dit jaar konden we weer op de nodige aandacht van de media rekenen. Zo was RTV Oost was aanwezig om een leuke reportage van de dag te maken. Ook hadden we een bekende deelnemer in de volwassenencategorie; Q-music DJ Hila Noorzai deed in een poging ergens Nederlands Kampioen in te worden een dappere gooi naar de winst. Haar prestatie houden we nog even geheim. Binnenkort verschijnt haar reportage op hun site.

Gezelligheid voor iedereen

Ook in 2017 denken we tijdens het NK aan een kwetsbare groep mensen. Begin dit jaar zullen er maar liefst 30 bewoners van Woonzorgcentrum de Havezate in Zwolle De Lichtmis bezoeken om gezellig samen pannenkoeken te eten. Er zijn in Nederland bijna 900.000 65-plussers die zich geregeld eenzaam voelen. Met deze actie vragen we hier aandacht voor. Zo hopen wij ons steentje bij te dragen aan het terugdringen van eenzaamheid onder ouderen.

 

Bekijk hieronder het leuke filmpje van RTV Oost

De lekkerste pannenkoeken 

En de beste ingrediënten

Wij serveren meer dan 40 verschillende pannenkoeken. We hebben in samenwerking met een lokale molenaar een eigen uniek meel samengesteld. Ook serveren wij gluten- en lactosevrije pannenkoeken voor gasten met een special dieet. Bekijk vast ons menu wat jouw favoriet is!