0529-427229 info@delichtmis.nl

Lokaal eten

dat proef je

Streekproducten van lokale leveranciers

Wij weten dat wat je lokaal koopt verser, lekkerder en beter voor de omgeving is. Daarom werken we al van oudsher samen met leveranciers uit de omgeving Zwolle. Onze meelproducten, gebakjes, koffiebonen en het rundvlees hebben stuk voor stuk een goed verhaal.vWe zijn trots op onze leveranciers en de (vaak) lange relatie die we met ze hebben. Lees meer over onze lokale leveranciers door op de knop hieronder te klikken.

In de spotlight

Wij vinden het belangrijk dat jij weet wat je eet. Daarom zetten we eens in de zoveel tijd onze leveranciers in de spotlight. Deze keer is dat Mocca d’Or.

Mocca d’Or

Onze koffieleverancier Mocca d’Or is ooit begonnen als een stadskoffiebranderij in Zwolle.

Durk Algra was bankier in Friesland maar kreeg in 1928 de kans om een koffiebranderij op te zetten. Elke stad had zo haar eigen branderij. Via de stationsrestauraties werd de koffie van Mocca d’Or rondgebracht door de hele regio. Het bedrijf groeide de afgelopen eeuw hard en is ondertussen gevestigd in een hypermodern pand op het industriegebied in Zwolle.

Rond 1975 raakten Bertus Huisman en meneer Algra aan de praat in De Lichtmis. Hij wist Bertus te overtuigen van de kwaliteit van de Zwolse koffie en een samenwerking was geboren. Na jarenlang filterkoffie en daarna een volautomaat zijn de Huismannen vorig overgeschakeld op een authentieke espressomachine.

De heerlijke smaak van de Lichtmis-koffie heeft voor een groot deel te maken met de opleiding die onze medewerkers van Mocca d’Or krijgen. Gijs van den Berg van Mocca d’Or: “Iedereen kan koffie zetten, maar niet iedereen kan een lékker kopje koffie zetten. Om er voor te zorgen dat het ook echt mooie warme drank is verzorgen we voor onze horecaklanten geregeld cursusmiddagen. Je wilt mensen laten denken; maar dát is lekkere koffie!”

Mocca D’or heeft de wens om de markt te veranderen, om een betere koffiewereld voor de producent te creëren. Hun koffie is ook voor thuis te bestellen. Hiervoor verwijzen we je graag door naar het Konkeltje.

Onze leveranciers

Molen de Weert

Molen de Weert

Het meel voor onze pannenkoeken wordt geleverd door Molen de Weert in Meppel. Deze molen is in 1807 gebouwd. In 1937 werd de molen afgebroken maar de romp bleef behouden. In de jaren 90 werd het plan geopperd om te molen weer op te bouwen en te laten draaien. Dit plan...

Lees meer
Slagerij Kouwen

Slagerij Kouwen

Slagerij Kouwen uit Nieuwleusen is een begrip in de regio. In de eigen slachterij en worstmakerij, aan de voet van de Lemelerberg, maken zij sinds 2000 op ambachtelijke wijze en volgens authentiek de lekkerste gehaktballen en schnitzels voor ons wegrestaurant.Zoals De...

Lees meer
Gracia Holland

Gracia Holland

Gracia Holland BV. Is al jaren onze vaste leverancier van kipproducten. Het poeliersbedrijf uit Nunspeet begon rond 1965 met hun handel in kippenvlees en verzorgt tot op de dag van vandaag de toelevering aan horeca en slagerijen. Het bedrijft levert al zeker 47 jaar...

Lees meer
Mocca d’Or

Mocca d’Or

Onze koffieleverancier Mocca d’Or is ooit begonnen als een stadskoffiebranderij in Zwolle. Durk Algra was bankier in Friesland maar kreeg in 1928 de kans om een koffiebranderij op te zetten. Elke stad had zo haar eigen branderij. Via de stationsrestauraties werd de...

Lees meer

Leverancier worden?

Bij De Lichtmis weten we wat lekker eten is. We weten ook dat wat je van dichtbij is vaak nóg lekkerder smaakt. We zijn trots op onze leveranciers en de (vaak) lange relatie die we met ze hebben. Lees meer over onze lokale levaranciers door op de knop hieronder te klikken.

Neem contact op

Heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact op via telefoonnummer 0529-427229 of mail ons via het contactformulier hiernaast. Reserveren kan het makkelijkst via de blauwe knop onderaan elke pagina.