0529-427229 info@delichtmis.nl

Molen de Weert

Molen de Weert

Het meel voor onze pannenkoeken wordt geleverd door Molen de Weert in Meppel. Deze molen is in 1807 gebouwd. In 1937 werd de molen afgebroken maar de romp bleef behouden. In de jaren 90 werd het plan geopperd om te molen weer op te bouwen en te laten draaien. Dit plan werd breed gedragen in de gemeente Meppel en in 1998 is de molen teruggeplaatst en maalvaardig gemaakt.

Vrijwilliger Bertus van Stichting Molen de Weert vertelt: “De molen draait op vrijwilligers. Ons doel is te malen, maar het hele proces ook aan bezoekers en bijvoorbeeld schoolkinderen te laten zien. Een bezoek aan de molen is zeker de moeite waard!” Een bezoekje is naast informatief ook interactief, want je mag de molenaar helpen!

Overheerlijke Lichtmismix

In 2015 nam Peter contact op met Stichting Molen de Weert met de vraag of de molen pannenkoekenmix kon leveren. Natuurlijk was dat mogelijk, en een mooie samenwerking was geboren. De Lichtmismix voor pannenkoeken is samengesteld in overleg met Peter, de kok van de Lichtmis en de molen. De tarwe wordt op ambachtelijke wijze gemalen, waardoor het product niet te vergelijken is met meel uit de winkel. Het is een puur onbewerkt product, gemalen op windkracht tussen de molenstenen. En dat proef je!