0529-427229 info@delichtmis.nl

Mocca d’Or

Mocca d’Or

Onze koffieleverancier Mocca d’Or is ooit begonnen als een stadskoffiebranderij in Zwolle. Durk Algra was bankier in Friesland maar kreeg in 1928 de kans om een koffiebranderij op te zetten. Elke stad had zo haar eigen branderij. Via de stationsrestauraties werd de koffie van Mocca d’Or rondgebracht door de hele regio. Het bedrijf groeide de afgelopen eeuw hard en is ondertussen gevestigd in een hypermodern pand op het industriegebied in Zwolle.

Rond 1975 raakten Bertus Huisman en meneer Algra aan de praat in De Lichtmis. Hij wist Bertus te overtuigen van de kwaliteit van de Zwolse koffie en een samenwerking was geboren. Na jarenlang filterkoffie en daarna een volautomaat zijn de Huismannen vorig overgeschakeld op een authentieke espressomachine.

Heerlijke koffie bij De Lichtmis

De heerlijke smaak van de Lichtmis-koffie heeft voor een groot deel te maken met de opleiding die onze medewerkers van Mocca d’Or krijgen. Gijs van den Berg van Mocca d’Or: “Iedereen kan koffie zetten, maar niet iedereen kan een lékker kopje koffie zetten. Om er voor te zorgen dat het ook echt mooie warme drank is verzorgen we voor onze horecaklanten geregeld cursusmiddagen. Je wilt mensen laten denken; maar dát is lekkere koffie!”

Mocca D’or heeft de wens om de markt te veranderen, om een betere koffiewereld voor de producent te creëren. Hun koffie is ook voor thuis te bestellen. Hiervoor verwijzen we je graag door naar het Konkeltje.