Sinds 1894 een begrip

Een borreltje met baron van Dedem

De Lichtmis is al vijf generaties een plek waar mensen graag stoppen als ze onderweg zijn.
In 1894 begon meneer Ennik kopjes koffie te verkopen in zijn kruidenierswinkeltje bij de Lichtmis in Dedemsvaart. Op een dag gaf baron Van Dedem, de man achter de Dedemsvaart, aan dat het tijd werd dat Ennik een borrel ging verkopen. Niet lang daarna was de kruidenierswinkel volledig getransformeerd tot café. Enniks dochter en haar man Piet Huisman namen de zaak over, gevolgd door hun zoon Henk.

Weg van de Lichtmis

De omgeving veranderde. De Rijksstraatweg werd de A28. De vierde generatie ondernemers, Bertus en Hennie Huisman, doopte Café Huisman om in Wegrestaurant de Lichtmis. Vanaf toen werd er nadrukkelijk gelet op de wensen van het vrachtverkeer. Wat we nu nog terugzien in de enorme verlichte parkeerplaats, gratis douches en WiFi.

Vijfde generatie

Peter Huisman is een echte horecaman. Geen wonder dat hij in 1997 bij zijn ouders in de zaak kwam werken. Hij is altijd op zoek naar nieuwe smaakbelevenissen en bijzondere combinaties voor op de kaart.

Aan de pannenkoek met Herman den Blijker

In 2010 was de Lichtmis onderdeel van het programma ‘Herrie in de Keuken’ van topkok Herman den Blijker. Het was in die tijd te rustig. De onvervalst Rotterdamse topondernemer begreep daar niets van. Leuke mensen, lekker eten en een goede prijs/kwaliteitverhouding. “Laat me er effe een nachtje over slapen en morgen vertel ik jullie wat in mijn ogen een oplossing zou kunnen zijn.”

En die oplossing kwam er; pannenkoeken! Gezellig, laagdrempelig en heel geschikt voor families. Sindsdien staan er wel 40 verschillende pannenkoeken op de kaart. We hebben in samenwerking met een lokale molenaar een eigen uniek meel samengesteld. Wij serveren gluten- en lactosevrije pannenkoeken voor gasten met een speciaal dieet.